
Pečená krkovička
vepřová krkovice bez kosti
česnek
cibule
mletý kmín
sůl
pepř
Maso podélně nakrájíme, aby se rychleji propeklo. Chceme-li, aby mělo na talíři hezký tvar, ovážeme je nití nebo tenkým provázkem. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, zasypeme nakrájenou cibulí a mletým kmínem, podlejeme vodou a dusíme do měkka při 180 stupních v troubě pod pokličkou, kterou na závěr sundáme, aby se krkovička pěkně vypekla.
Houbový kuba
vařené kroupy
směs lesních hub
cibule
česnek
mletý kmín
majoránka
sůl
pepř
sádlo nebo olej (pravý staročeský kuba se dělá na sádle)
Na dorůžova orestované cibulce podusíme nakrájené houby, přidáme drcený česnek a tím je základ na kubu hotov. Vmícháme jej do předem uvařených krup, přidáme mletý kmín, majoránku, osolíme, opepříme a ve vymazaném pekáči zapečeme na 180 stupňů do zlatova. Při zapékání do sebe kroupy natáhnou hodně soli i koření, proto ani jedním nešetřete. Houbového kubu servírujeme společně s krkovičkou nakrájenou na plátky.
Ohodnoťte tento recept: