Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany

800 g telecí kýty
100 g přepuštěného másla
4 cibule
225 g čočky
350 ml vývaru (bujónu)
400 g jedlých kaštanů
100 g plátků mandlí
1 hlavička česneku
máta
petrželová nať
mateřídouška
citrón
sůl
pepř
Naklepané plátky telecího masa, které jsme lehce osolili a opepřili, z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém, přepuštěném másle. Pak dáme maso bokem a v základu do zlatova opečeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme čočku, na ni naskládáme maso, zalijeme částí vývaru, přikryjeme a pečeme v troubě na 150 °C asi půl hodiny do poloměkka. Pak přidáme nahrubo nakrájené uvařené kaštany, plátky mandlí, prolisovaný česnek, petrželku, mátu a mateřídoušku, lehce osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme zbytek vývaru a znovu pečeme zhruba 10 minut při 180 stupních.
Ohodnoťte tento recept: