Husí kaldoun se špekovými knedlíčky

drůbky z husy, křídla
0,5 kg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 střední cibule
100 g širokých nudlí
muškátový oříšek
sůl
bílý pepř
smetana dle chutiNa jíšku:
100 g másla
60 g mouky
Do studené vody vložíme husí křídla, krky a vnitřnosti (kromě jater), uvaříme do měkka, sebereme pěnu, přidáme zeleninu a cibuli, sůl, pepř a necháme provařit do měkka. Vývar slijeme, maso a zeleninu necháme vychladnout a nakrájíme. Připravíme si jíšku, kterou zalijeme horkým vývarem, zavaříme do něho špekové knedlíčky, těstoviny, přidáme nakrájená syrová husí játra, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, přidáme nakrájené uvařené maso a zeleninu a necháme opět provařit. Před podáváním přidáme smetanu a ozdobíme pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů