Maso

Kuřecí kousky na kari s ovocnou rýží

500 g kuřecích prsou
200 ml smetany
100 ml sladkého bílého vína
100 g žampionů
10 g kari
50 g oleje
70 g cibule
100 g zeleného pórku
sójová omáčka
chilli
Tabasco
cukr
sůl

Nudličky kuřecího masa naložené v kari a oleji (nejlépe den předem) krátce opečeme, přidáme cibuli, pórek a žampiony, zamícháme a krátce orestujeme. Pak přilijeme bílé víno a smetanu, dochutíme sójovou omáčkou, solí, chilli, trochou cukru a krátce podusíme. Pokud chceme mít omáčku hutnější, můžeme ji zahustit zálivkou ze studené vody a bramborového škrobu. Kuřecí na kari podáváme s ovocnou rýží, kterou si připravíme předem.

Ovocná rýže

400 g rýže
50 g másla
50 g sušených meruněk, švestek, rozinek
150 ml mléka
150 ml vody
drůbeží bujón
cukr
30 g medu
1 střední cibule
horká voda
hřebíček
nové koření
mletá skořice
sůl

Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kousky sušených meruněk a švestek, rozinky, cukr, med, rozdrobenou kostku drůbežího bujónu, koření, sůl a krátce orestujeme. Poté zalijeme horkou vodou a mlékem a přivedeme k varu. Přisypeme důkladně propláchnutou rýži, kterou zavaříme. A když rýže vystoupí nad tekutinu, dáme hrnec do trouby předehřáté na 200 stupňů. Troubu vypneme a rýži necháme dojít alespoň půl hodiny. Můžete ji v troubě nechat i déle, nespálí se a zůstane teplá.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl