Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

filet z čerstvého tuňáka
zelená cibulka
olivový olej
sójová omáčka
limetka
chilli
sůl
pepř

Očištěný, opláchnutý a osušený filet z tuňáka nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 5 × 5 mm, přidáme najemno nakrájenou zelenou cibulku, olivový olej, sójovou omáčku, sůl, pepř a chilli a na závěr zakápneme troškou limetkové šťávy. Promícháme a necháme v lednici zaležet.

Bylinkový olej

bazalka
petržel
pažitka
olivový olej
sůl
pepř

Mezitím si můžeme připravit bylinkový olej, který tatarák skvěle doplní. Nakrájenou čerstvou bazalku, petržel a pažitku rozmixujeme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a skvělý bylinkový olej je hotový.

Dokončení

rukola
salát
rajčata
paprika
černé olivy
křepelčí vajíčka
limetka

Připravíme si také suroviny na ozdobení tataráku. Rajčata a papriky zbavíme dužiny a pak je nakrájíme na drobné kostičky, černé olivy pak na malé dílky. Na talíř umístíme hranatou formičku, do ní vložíme pár lístků rukoly a na ně odleželý tatarák, který pořádně upěchujeme. Pak formičku opatrně odstraníme a na kostku tataráku přidáme kousky salátu Frisé. Talíř dozdobíme nakrájenými kostičkami rajčat, paprik a černými olivami. Nakonec nahoru přidáme volské „očko“ z křepelčího vajíčka. Zakápneme bylinkovým olejem a přidáme dílek limetky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl