Ryby a mořské plody

Kapr na modro se zeleninou julienne a křenovou omáčkou

4 porce kapra s kůží
citron
2 l vody
2 cibule
2 mrkve
½ celeru
200 ml bílého vína
100 ml vinného octa
200 ml vody
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl

Kapra (nejlépe šupináče) naporcujeme, zakapeme citronem, dáme do ledničky, a než se odleží, uděláme si takzvanou rybí várku: nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, celý pepř, nové koření a bobkový list zalijeme vinným octem, bílým vínem a vodou, osolíme a 20 minut povaříme. Potom přidáme porce kapra a 15 minut udržujeme těsně pod bodem varu, aby se maso nerozpadlo. Měkkého kapra vyjmeme, a než vychladne, připravíme si zeleninu julienne.

Zelenina julienne

celer
mrkev
pórek
sůl
pepř

Na tenké nudličky nakrájený celer a mrkev zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a velmi krátce povaříme. Na závěr přidáme nudličky pórku, přiklopíme pokličkou a necháme dojít.

Křenová omáčka

čerstvý křen
majonéza
cukr krupice
smetana
pažitka
bílý pepř
sůl

Jako poslední si připravíme křenovou omáčku: do majonézy přidáme podle chuti nastrouhaný křen, trochu cukru, bílého pepře a soli, všechno zalijeme smetanou a potom vmícháme nasekanou pažitku.

Kapra na modro servírujeme na talíře spolu se zeleninou juliennes a křenovou omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl