Maso

Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží

8 králičích stehen
300 g slaniny
300 g uzeného boku
2 cibule
500 g vinných hroznů
0,5 l bílého vína
0,5 l drůbežího vývaru
nové koření
celý pepř
bobkový list
rozmarýn
sůl

Na rozehřáté slanině zlehka opečeme osolená prošpikovaná králičí stehna, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom je vyjmeme a ke slanině přidáme nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list. Až cibule zezlátne, zalijeme ji kuřecím vývarem a bílým vínem, a vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje asi na polovinu. Tento základ rozmixujeme, přidáme kuličky hroznového vína, opečená stehna, kousky uzeného bůčku, pár větviček rozmarýnu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 50 minut. Až stehna změknou, na plechu je dopečeme dozlatova.

Pažitková kari rýže

500 g dlouhozrnné rýže
700 ml drůbežího vývaru
50 g másla
1 cibule
1 lžička kari koření
pažitka
sůl

Mezitím si připravíme přílohu. Rýži důkladně propereme nejdřív ve studené, potom v teplé vodě. Na másle orestujeme cibulku, přidáme kari, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přisypeme propranou rýži, promícháme a pod pokličkou vaříme do měkka, nebo ji dáme na 10 minut do trouby a necháme v teple dojít. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, podle chuti dosolíme a máme dokonalou přílohu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl