Různé

Šunková roláda na vinné omáčce

Šunková roláda

10 plátků šunky
250 g čerstvého sýra
100 ml šlehačky
5 plátků želatiny
250 g hroznového vína (bez pecek)
bílý pepř
sůl

Do čerstvého termizovaného sýra vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a přidáme rozpuštěnou želatinu. Pracujeme rychle, aby želatina neztuhla. Na potravinářskou fólii nebo alobal naklademe plátky šunky tak, aby se z poloviny překrývaly, na ně navrstvíme připravený krém a kuličky hroznového vína, nejlépe druhu bez pecek. Nakonec pomocí folie smotáme do úhledné rolády a dáme do ledničky alespoň na dvě hodiny ztuhnout.

Vinná omáčka

0,5 l červeného vína
lžíce rybízového džemu
100 g medu
bílý pepř
sůl

Mezitím si připravíme vinnou omáčku. Červené víno vaříme tak dlouho, dokud nezredukuje svůj objem na polovinu. Poté v něm rozvaříme rybízový džem, necháme trochu zchladnout a nakonec přidáme med, bílý pepř, osolíme a vychladíme.

Dokončení

lístky salátu

Ztuhlou roládu nakrájíme na kousky. Krájíme ji ještě zabalenou, aby se nerozpadla, a používáme ostrý nůž, který namáčíme do vody, aby se roláda nelepila.

Nakrájené kousky šunkové rolády servírujeme na talíře spolu s vinnou omáčkou a lístky salátu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl