Šunková roláda na vinné omáčce

Šunková roláda
10 plátků šunky
250 g čerstvého sýra
100 ml šlehačky
5 plátků želatiny
250 g hroznového vína (bez pecek)
bílý pepř
sůl
Do čerstvého termizovaného sýra vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a přidáme rozpuštěnou želatinu. Pracujeme rychle, aby želatina neztuhla. Na potravinářskou fólii nebo alobal naklademe plátky šunky tak, aby se z poloviny překrývaly, na ně navrstvíme připravený krém a kuličky hroznového vína, nejlépe druhu bez pecek. Nakonec pomocí folie smotáme do úhledné rolády a dáme do ledničky alespoň na dvě hodiny ztuhnout.
Vinná omáčka
0,5 l červeného vína
lžíce rybízového džemu
100 g medu
bílý pepř
sůl
Mezitím si připravíme vinnou omáčku. Červené víno vaříme tak dlouho, dokud nezredukuje svůj objem na polovinu. Poté v něm rozvaříme rybízový džem, necháme trochu zchladnout a nakonec přidáme med, bílý pepř, osolíme a vychladíme.
Dokončení
lístky salátu
Ztuhlou roládu nakrájíme na kousky. Krájíme ji ještě zabalenou, aby se nerozpadla, a používáme ostrý nůž, který namáčíme do vody, aby se roláda nelepila.
Nakrájené kousky šunkové rolády servírujeme na talíře spolu s vinnou omáčkou a lístky salátu.
Ohodnoťte tento recept: