Luštěniny a obiloviny

Čočkový salát s rýží

různé druhy čočky (červená loupaná a neloupaná, zelená)
rýže parboiled
zeleninový vývar
pórek
slunečnicový olej
mozzarella
brokolice
bílý vinný ocet
cukr
sůl
pepř

Různé druhy čočky uvaříme ve vývaru každou zvlášť podle návodu výrobce. Důležité je, aby byly - stejně jako rýže - al dente, tedy do poloměkka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, krátce ji povaříme v osolené vodě, a pak ihned vložíme do ledové vody, aby neztratila barvu. Nudličky pórku zpěníme na oleji, dáme do mísy, přidáme čočku, rýži, a vše dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Na závěr ještě opatrně vmícháme kousky mozzarelly a brokolici, a hotový salát necháme v chladu zaležet.

Rady

Pórek nakrájejte na julienne (čti „žilijen“), tedy na jemné nudličky.

Když brokolici po uvaření vložíte do ledové vody, zachová si barvu.

Pro tento recept je nejvhodnější dlouhozrnná rýže parboiled.

Brokolicí vmíchejte velmi opatrně, aby se nerozpadla. Poznámky:

Mozzarella je jemný italský sýr původem z Neapole.

Originální mozzarella se vyrábí z buvolího mléka.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl