Různé

Bramborové placky s brynzou, lososem nebo kaviárem

asi 20 kusů

Bramborové placky

750 g brambor
175 – 250 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
hladká mouka na posypání válu
vepřové sádlo na potření placek (dle chuti)

Brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Musíme pracovat rychle, protože těsto řídne. Potom vál pomoučíme hladkou moukou a vyválíme asi tři milimetry silný plát. Z něho vykrajujeme kolečka libovolného průměru. Placky pečeme na sucho nejlépe na teflonové pánvi a pokud je ještě za tepla potřeme rozehřátým sádlem a osolíme, máme výbornou pochoutku k pivu nebo vínu.

Variace

zakysaná smetana
uzený losos
kopr
kaviár
citron
salát Frisé
brynza
uzené maso nebo slanina
zelená cibulka
chilli papričky

Jako chutný předkrm je můžeme podle fantazie doplnit následujícím způsobem: Na bramborové placky navršíme zakysanou smetanu, ozdobíme uzeným lososem a koprem, nebo kaviárem, kouskem citronu a snítkou salátu Frisé. Tradičnější variantou jsou placky s brynzou, na které přidáme na nudličky nakrájené uzené maso nebo lehce vypečenou slaninu a ozdobíme zelenou cibulkou. Můžeme přidat i chilli papričky. Je to jednoduché a výsledek je dokonalý!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl