Maso

Husa v šouletu

1 husa
120 g krup
180 g sušeného hrachu
1 velká cibule
10 stroužků česneku
celý kmín
majoránka
sůl
pepř

Husu naporcujeme, ze všech stran důkladně osolíme, posypeme celým kmínem a dáme zakrytou péct do trouby na 160 stupňů.

Až maso zcela změkne, husu vyjmeme, slijeme přebytečný tuk a výpek smícháme s uvařenými kroupami a hrachem. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Na závěr už stačí jen vmíchat cibuli, kterou jsme spolu s prolisovaným česnekem orestovali na troše vypečeného husího sádla a šoulet je připravený k zapečení. Navrstvíme ho tedy do pekáče, na něj položíme porce husy a na 180 stupňů zapečeme do zlatova.

Sušený hrách předem namočte do studené vody.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl