Maso

Zapečené dršťky po uzenářsku

1 kg drštěk
100 g sádla
250 g cibule
400 g uzeného vepřového boku
2 paličky česneku
mletý zázvor
mletý kmín
mletý pepř
majoránka
mleté nové koření
sůl
chilli papričky
zelená cibulka
hovězí vývar

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, a až lehce zezlátne, přidáme ještě prolisovaný česnek a po chvíli i zázvor, kmín, pepř, majoránku a mleté nové koření. Osolíme, zalijeme trochou vývaru, podle chuti přidáme najemno nakrájené chilli papričky a zelenou cibulku, krátce provaříme a nakonec smícháme s do měkka uvařenými dršťkami. Podlijeme trochou vývaru, ochutnáme, a jsme-li s výslednou chutí spokojeni, dáme do trouby na 180 stupňů zapéct do zlatova.

Místo čerstvých chilli papriček můžete použít sušené.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl