Maso

Vepřová plec na pivu a tymiánu

1 kg loupané vepřové plece
250 g uzené slaniny
400 g cibule
2 paličky česneku
1 l černého piva
2 l vývaru
250 g – 350 g tmavého chleba
tymián
sůl
pepř

Na rozehřáté slanině orestujeme do zlatova cibuli a plátky česneku. Přidáme maso nakrájené na kostky, a až se zatáhne, opepříme ho, osolíme, přidáme tymián, pivo a vývar, a pod pokličkou maso podusíme do měkka. Na závěr zahustíme nadrobno nakrájeným tmavým chlebem, ještě asi 15 minut provaříme a je-li třeba, dochutíme solí a pepřem.

Rady

Čerstvý tymián můžete nahradit sušeným.

Pro tento recept je nejlepší sladší černé pivo.

Nemáte-li domácí vývar, můžete použít i bujón.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl