Zeleninová jídla
Lilek à la kaviár

4 lilky
200 g sušených rajčat
pažitka
česnek
panenský olivový olej
sůl
pepř
Lilky položíme na plech a asi 40 minut až hodinu pečeme na 200 stupňů. Až lilky zchladnou, zbavíme je slupek, slijeme přebytečnou tekutinu a dužinu smícháme s nasekanou pažitkou, prolisovaným česnekem a namletým pepřem. Zlehka osolíme, přidáme olivový olej nebo olej z naložených sušených rajčat, která nakrájíme na tenké proužky, a na závěr k lilku vmícháme. Podáváme na lůžku z rukoly, nebo na opečeném toastu.
Solte raději méně – sušená rajčata jsou sama o sobě dost slaná.
Chcete-li si práci urychlit, použijte na rozmačkání dužiny lilku šťouchadlo na brambory.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů