Polévky

Studená rajčatová polévka s avokádem a krevetami

1 kg zralých rajčat
0,2 l rajčatového džusu
čerstvá bazalka
1 pl mouč. cukru
2 vinného nebo balsamikového octa
0,2 l olivového oleje
16 ks tygřích krevet
2 ks zralého avokáda
japonská majonéza

Krevety očistíme, nastřihneme na hřbetu a vyjmeme střívko, opláchneme a povaříme v horké a osolené vodě 3- 5 min.

Na menší kousky pokrájena rajčata, rajčatový džus, cukr, vinný ocet ocet a bazalku promícháme v míse a zakryté necháme 2 hodiny při pokojové teplotě odstát. Pak vše důkladně rozmixujeme a přepasírujeme. Pomalu vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Podáváme při pokojové teplotě. Do hlubokého talíře vložíme podélně rozříznuté krevety, plátky avokáda, ozdobíme majonézou a lístky bazalky a přilijeme studenou rajčatovou polévku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl