Štika pečená na grilu v alobalu

1 štika
200 g slaniny
3 cibule
2 citrony
3 stroužky česneku
bylinky dle chuti - petržel nebo estragon nebo tymián
sůl, pepř
Štiku vykucháme a očistíme. Aby nebylo maso suché, našpikujeme ho slaninou. Po našpikování rybu ještě naplníme pokrájenou cibulí, pár kolečky citronu a trochou česneku. Můžeme přidat nějakou bylinku. V tomto případě třeba tymián. Jinak můžeme použít například petržel nebo estragon. To vše rybu krásně ovoní. Pak si uděláme z alobalu „lodičku“, ve které budeme štiku péct. Aby se lodička neprotrhla a my tak nepřišli o cennou šťávu, použijeme více vrstev alobalu. Dno lodičky vysteleme plátky slaniny. Tak se ryba nepřichytne a získá zajímavou chuť. Přidáme zvytek cibule, něco málo česneku a osolíme, můžeme i trošku opepřit. Do lodičky vložíme připravenu štiku a dáme na gril. Pomalu opékáme do měkka, jednou obrátíme, ale opatrně, aby se nerozpadla.
Ohodnoťte tento recept: