Tři druhy špízů

Špíz z drůbežích jater
0,7 kg kuřecích jater
0,3 kg uzeného špeku
0,3 kg cibule
0,3 kg meruněk čerstvých (lze i konzervu)
sůl, pepř
Špíz z hovězí svíčkové
0,7 kg hov. svíčkové
0,3 kg žampionů
0,3 kg cibule
0,3 kg uzeného špeku
Špíz s krůtím masem
0,5 kg papriky - červená, žlutá
0,3 kg cibule
0,7 kg krůtích prsou
0,3 kg chorizo klobásy
0,3 kg cukety
Marináda
tymián (čerstvý)
česnek,
sladká paprika
mletý kmín
cayennský pepř
sůl
pepř
0,7 l olivového oleje sansa
Marinádu připravíme z olivového oleje sansa, do kterého prolisujeme dva stružky česneku, přidáme cayennský pepř, trochu sladké papriky, mletý kmín, čerstvé bylinky např. lístky tymiánu a dobře promícháme.
Připravené ingredience na špízy napichujeme na přeskáčku na jehly a poté je naložíme do připravené marinády. Necháme je v lednici marinovat alespoň 6 hodin.
Po vyjmutí z lednice je zprudka opečeme na pánvi, poté dopečeme v troubě doměkka - cca 15 minut při teplotě 170 stupňů Celsia - a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: