Maso

Confit z králíka s fenyklem, šalotkou a brambory

1 králík
0,5 kg fenyklu (bulva)
0,2 kg šalotky
cca 0,5 kg brambor (grenaile nebo ratte)
3 stroužky česneku
čerstvý tymián
rozmarýn
šalvěj
4 bobkové listy
pepř dle chuti
30 g mořské hrubé soli
2 l olivového oleje sansa

Králíka omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší porce. Pak porce osolíme a opepříme. Vložíme je do většího pekáčku/kastrolu, na ně naskládáme půlky fenyklu a napůl rozkrojenou oloupanou šalotku a rozpůlené brambory. Vše zalijeme olivovým olejem (nemusí být extra virgin) a přidáme koření a bylinky. Pozvolna, při cca 80 stupních, vaříme v oleji doměkka (konfitujeme). Postupně vyndáváme zeleninu, která je již měkká, a na závěr králíka.

Zeleninu osolíme a opepříme a před podáváním zprudka opečeme, stejně jako porce králíka, na teflonové pánvi. Vše vyskládáme na talíř, posypeme nasekanou pažitkou a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem extra virgin.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl