Ryby a mořské plody

Candát s ořechovou krustou na ořechovém másle s ořechovými bramborami a špenátem

filety candáta
máslo
sůl

Filety candáta naporcujeme a osolíme. Z jedné strany opečeme na přepuštěném másle a naskládáme do pekáčku. Rybu pokládáme na plech opečenou stranou nahoru.

Ořechová krusta

vaječné bílky
toastový chléb
mleté ořechy
sušené chilli papričky
citron
pažitka
sůl a pepř

Pak je pokryjeme ořechovou krustou z našlehaných bílků se špetkou soli, do kterých zlehka vmícháme rozsekaný toastový chléb, mleté ořechy, chilli papričky, strouhanou citrónovou kůru, pažitku, kousek povoleného másla, sůl a pepř. Do krusty můžete místo ořechů přidat různé druhy bylinek. Candáta s krustou dáme asi na 10 minut zapéct do trouby na 170 stupňů do zlatova.

Ořechové brambory

brambory
mleté ořechy
máslo
sůl a pepř

Do přepuštěného másla zamícháme mleté ořechy, část nalijeme na pánev a přidáme oloupané a nakrájené brambory, předem uvařené ve slupce. Osolíme, opepříme a do zlatova opečeme.

Špenát

čerstvý špenát
máslo
mleté ořechy
cibule
sůl a pepř

Na zbytku přepuštěného másla s mletými ořechy osmažíme nakrájenou cibuli, k ní přidáme po částech listový špenát, který dochutíme solí, pepřem a krátce orestujeme.

Candáta se zapečenou krustou servírujeme se špenátem a ořechovými bramborami a podle vlastní fantazie ozdobíme pažitkou a chilli papričkami.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl