Moučníky a cukroví

Studentské lívanečky

1 l mléka
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
40 g čerstvého droždí
4 vejce
600 g polohrubé mouky
citron
skořicový cukr
olej na smažení
500 g borůvek (mohou být i kompotované nebo mražené)
200 g cukru
škrob (Solamyl)
šlehačka

Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít na kvásek. Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme. Přilijeme vzešlý kvásek. Přidáme citronovou kůru a mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45–60 minut). Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance, které můžeme obalit ve skořicovém cukru.

Ovocná omáčka

Borůvky posypeme cukrem a povaříme. Pak směs zahustíme trochou Solamylu rozpuštěného ve vodě. Lívanečky podáváme se šlehačkou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl