Ryba po provensálsku

1 kg mražené mořské tresky nebo štiky
1/2 kg rajčat
1/2 kg cukety
1/2 kg brambor
1/2 kg rajčat v konzervě
2 stroužky česneku
provensálské koření
0,2 l olivového oleje
citron
cukr
sůl
pepř
Rybu rozmrazíme a nakrájíme na porce. Lehce osolíme a přidáme provensálské koření. Pokapeme citronem. Dáme zpět do lednice odležet.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stejně tak cukety a rajčata. Na plech připravíme pečicí papír a postupně klademe nakrájenou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem. Na připravenou zeleninu vložíme porce ryb. Opět pokapeme olejem a dáme péct. Pečeme 15 min při teplotě 180 stupňů Celsia.
Rajčatová omáčka
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, do kterého vložíme česnek. Přidáme konzervovaná rajčata a provensálské koření a vaříme na mírném ohni 30 min. Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby i cukrem.
Upečenou rybu se zeleninou dáme na talíř. Rybu přelijeme omáčkou a můžeme servírovat.
Ohodnoťte tento recept: