Karlovarský knedlík se zelenou petželkou
250 g opečené pokrájené housky.
30 g másla,
250 ml mléka
2 vejce
listy petržele
muškátový oříšek
50 g hrubé mouky
sůl
Rozpustíme máslo a do něj vlažné nalijeme mléko. Přidáme žloutky a promícháme. Směs nalijeme na opečené pokrájené housky a znovu vše dobře promícháme. Přidáme nadrobno posekané listy petržele a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Přisypeme hrubou mouku a osolíme. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vyklopíme do vyždímané utěrky a zformujeme knedlík. Dobře uvážeme - jeden provázek hned za knedlíkem a další o cca 5 cm dále a takto připravený knedlík vložíme do vařící osolené vody a velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní provázek, knedlík obrátíme a pomalu vaříme ještě 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: