Maso

Dušené artyčoky plněné telecím masem

4 čerstvé artyčoky
0,6 kg telecího mletého masa (vysoký roštěnec)
2 vejce
0,2 l bílého vína
česnek dle chuti
petržel - čerstvá plochá nať
0,2 l olivového oleje extra virgin
0,1 kg strouhanky
0,5 kg citronů
0,5 l drůbežího vývaru
0,1 kg sýra parmazán
1 bílý chléb italského typu
sůl, pepř

Artyčoky důkladně očistíme - zejména vnitřky - a potřeme citronem, aby nezčernaly. Mleté telecí maso smícháme s vejci, strouhankou, parmazánem, česnekem, petrželí, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí naplníme artyčoky uvnitř i mezi listy. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme celý česnek, artyčoky krátce orestujeme a zalijeme vývarem a bílým vínem. Artyčoky podusíme doměkka a podáváme s bílým chlebem

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl