Sýry

Nákyp z jemného kozího sýra à la soufflé na ovocné omáčce

Na těsto:
krémový kozí sýr
vejce
hladká mouka
bramborový škrob
sůl
pepř

Na vymazání misek:
polohrubá mouka
olej

Na omáčku:
sterilované brusinky
suché červené víno
sůl
pepř

Na ozdobu:
lesní ovoce (jahody, borůvky)
rukola

Vejce dobře našleháme, přisypeme mouku, vmícháme kozí sýr, osolíme, opepříme a přidáme trochu škrobu. Vše dobře promícháme. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, proto si vejce a sýr vytáhneme z ledničky s předstihem. (Soufflé se dá připravit i bez hladké mouky, ale je třeba to vyzkoušet postupným snižováním dávek). Našlehanou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, vymazaných olejem a vysypaných polohrubou moukou. Neplníme je až po okraj, protože soufflé při pečení zvětší svůj objem a vytvoří zlatavé „čepičky“. Misky vložíme na plechu do trouby, rozehřáté na 220 stupňů, a pečeme 10 až 15 minut.

Mezitím připravíme omáčku ze sterilovaných brusinek, které smícháme s červeným vínem, opepříme a osolíme.

Soufflé servírujeme na talíře s brusinkovou omáčkou, nakrájenými jahodami, borůvkami a lístky rukoly.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl