Polévky

Hovězí vývar

hovězí loupaná plec nebo kližka
hovězí kosti
mrkev
celer
petržel
pórek
řapíkatý celer
cibule
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
petrželka nebo pažitka

Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli a zalijeme ji studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, divoké koření, sůl a opečené kosti. Přidáme maso, polévku pozvolna přivedeme k varu a poté ji už jen tzv. táhneme na mírném ohni.

V průběhu vaření z povrchu odstraňujeme kal a pěnu. Po uvaření vyjmeme maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přecedíme. Zeleninu a maso nakrájíme a vložíme zpátky do polévky. Doplníme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl