Moučníky a cukroví

Tvarohový krém na švestkové omáčce

Tvarohový krém

350 g měkkého tvarohu
3 žloutky
cca 120 g cukru moučky
100 g jogurtu
vanilková esence dle chuti
20 g plátkové želatiny
250 g šlehačky
cukrářské piškoty
rum

Tvaroh vyšleháme se žloutky, cukrem, jogurtem a vanilkovou esencí. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, zlehčíme hustou šlehačkou a vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií. Díky potravinářské fólii krém po ztuhnutí snadno vyjmete z formy.

Na závěr poklademe piškoty, které lehce pokropíme rumem, zatřeme zbytkem krému a dáme do chladničky či do mrazáku ztuhnout. Mezitím si připravíme ovocnou omáčku.

Švestková omáčka

švestky
cukr krystal
škrob
skořicový cukr
rum

Vypeckované švestky nakrájíme na menší kousky a asi třetinu jich rozvaříme ve vodě s cukrem. Omáčku zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, přidáme skořicový cukr a zbytek švestek, prohřejeme a na závěr přilijeme rum.

Podáváme spolu s tvarohovým krémem, který po ztuhnutí nakrájíme na plátky. A pokud krém pro větší efekt poprášíme potravinářskými barvami, přidáme piškot či oplatku a snítku máty, úspěch je zaručen.

Švestky můžete nahradit jiným oblíbeným ovocem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl