Tvarohový krém na švestkové omáčce

Tvarohový krém
350 g měkkého tvarohu
3 žloutky
cca 120 g cukru moučky
100 g jogurtu
vanilková esence dle chuti
20 g plátkové želatiny
250 g šlehačky
cukrářské piškoty
rum
Tvaroh vyšleháme se žloutky, cukrem, jogurtem a vanilkovou esencí. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, zlehčíme hustou šlehačkou a vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií. Díky potravinářské fólii krém po ztuhnutí snadno vyjmete z formy.
Na závěr poklademe piškoty, které lehce pokropíme rumem, zatřeme zbytkem krému a dáme do chladničky či do mrazáku ztuhnout. Mezitím si připravíme ovocnou omáčku.
Švestková omáčka
švestky
cukr krystal
škrob
skořicový cukr
rum
Vypeckované švestky nakrájíme na menší kousky a asi třetinu jich rozvaříme ve vodě s cukrem. Omáčku zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, přidáme skořicový cukr a zbytek švestek, prohřejeme a na závěr přilijeme rum.
Podáváme spolu s tvarohovým krémem, který po ztuhnutí nakrájíme na plátky. A pokud krém pro větší efekt poprášíme potravinářskými barvami, přidáme piškot či oplatku a snítku máty, úspěch je zaručen.
Švestky můžete nahradit jiným oblíbeným ovocem.
Ohodnoťte tento recept: