Maso

Kuře v teriyaki omáčce

4 kuřecí prsíčka
150 ml teriyaki omáčky
1 lžíce medu
chilli
česnek
čerstvý zázvor
slunečnicový olej

V teriyaki omáčce rozmícháme med a chilli, a naložíme do ní kuřecí prsa. Po dvou až čtyřech hodinách maso z obou stran prudce opečeme na oleji, na kterém jsme předtím orestovali nudličky zázvoru a plátky česneku. Opečená prsa vložíme do trouby na 80 °C a necháme asi 15 minut dopékat. Mezitím varem zredukujeme teriyaki marinádu do medové konzistence, hotová prsíčka nakrájíme na plátky a ty omáčkou lehce přelijeme. Na závěr přidáme trochu orestovaného zázvoru s česnekem a můžeme podávat.

Česnek restujte jen velmi krátce, jinak zhořkne.

Teriyaki je japonská omáčka, která se hodí ke všem typům masa.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl