

Kuskus s lilkem můžete podávat i za studena. Buď jako samostatný pokrm, nebo jako zajímavou přílohu.
Kuskus jsou do kuliček obroušená zrnka pšenice, ječmene nebo prosa, je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně.
kuskus
drůbeží vývar
lilek
česnek
panenský olivový olej
máta
pažitka
sůl
pepř
Nakrájíme lilek na plátky a důkladně je osolíme. Vodu, kterou sůl vytáhne, osušíme a lilek orestujeme na oleji z obou stran spolu s plátky česneku. Poté orestovaný lilek nakrájíme na kousky, ty vmícháme i s opečeným česnekem do kuskusu uvařeného v drůbežím vývaru, a nakonec už jen přidáme nasekanou mátu a pažitku, trochu oleje, pepře a podle chuti osolíme.
Česnek restujte jen velmi krátce, jinak zhořkne.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů