Moučníky a cukroví

Palačinky s pomerančovým přelivem

250 ml mléka
2 vejce
cukr dle chuti
cca 160 g polohrubé mouky
špetka soli
olej
vanilková zmrzlina

Z mléka, vajec, cukru, mouky a špetky soli vymícháme hladké těstíčko, ze kterého na oleji usmažíme z obou stran palačinky. S naléváním těsta počkejte, až bude pánev rozpálená. Naplníme je zmrzlinou a na talíři přelijeme pomerančovým přelivem.

Pomerančový přeliv

třtinový cukr
máslo
pomeranče
bílý rum

Na pánvi utavíme cukr a za stálého míchání do něj postupně přidáváme kousek másla, trochu pomerančové kůry a šťávy, a nakonec i pomerančové dílky zbavené kůže. Vše důkladně prohřejeme, zalijeme rumem, zapálíme a ještě hořící nalijeme na palačinky.

Používáte-li kůru z pomeranče, předem ho důkladně umyjte.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl