Moučníky a cukroví
Palačinky s pomerančovým přelivem
250 ml mléka
2 vejce
cukr dle chuti
cca 160 g polohrubé mouky
špetka soli
olej
vanilková zmrzlina
Z mléka, vajec, cukru, mouky a špetky soli vymícháme hladké těstíčko, ze kterého na oleji usmažíme z obou stran palačinky. S naléváním těsta počkejte, až bude pánev rozpálená. Naplníme je zmrzlinou a na talíři přelijeme pomerančovým přelivem.
Pomerančový přeliv
třtinový cukr
máslo
pomeranče
bílý rum
Na pánvi utavíme cukr a za stálého míchání do něj postupně přidáváme kousek másla, trochu pomerančové kůry a šťávy, a nakonec i pomerančové dílky zbavené kůže. Vše důkladně prohřejeme, zalijeme rumem, zapálíme a ještě hořící nalijeme na palačinky.
Používáte-li kůru z pomeranče, předem ho důkladně umyjte.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů