Maso

Obalované kuře pečené pod šlehačkou a brambory s česnekem a cuketou

1 kuře
300 ml šlehačky
česnek
grilovací koření
sůl
hladká mouka

Na obalení:
2 vejce
100 ml černého piva
cca 100 g hladké mouky
strouhanka

Naporcované kuře posypeme grilovacím kořením, zlehka osolíme, potřeme česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Vejce rozmícháme s pivem a postupně přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řídké těstíčko, které osolíme a potom v něm a ve strouhance obalíme kousky kuřete. Ty vyskládáme do pekáčku, navrstvíme na ně hustou šlehačku a dáme na hodinu až hodinu a půl péct do trouby na 160 stupňů.

Protože se jedná o skutečně vydatný pokrm, doporučuje náš šéfkuchař lehčí přílohu.

Brambory s česnekem a cuketou

1 kg brambor (varný typ A)
2 cukety
1 palička česneku
1 svazek jarní cibulky
olivový olej
sůl
pepř

Uvařené brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji zlehka orestujeme plátky česneku, přidáme brambory a cuketu a opečeme do zlatova. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme kolečka jarní cibulky.

Grilovací koření obsahuje sůl, proto solte jen zlehka.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl