Maso

Tatarský biftek

cca 8 porcí

750 g hovězí svíčkové
200 g cibule
4 žloutky
100 g kečupu
100 g hořčice
100 g slunečnicového oleje
worcester
pimento
tabasco
česnek
mletý kmín
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
chilli
sůl

Maso naškrábeme nožem nebo najemno nameleme, smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, žloutky, kečupem, hořčicí a olejem, podle chuti přidáme worcester, pimento, tabasco, prolisovaný česnek, sůl a koření, a necháme v chladu chvíli odležet. Podáváme samozřejmě s topinkami s česnekem.

Worcesterská omáčka pochází z Anglie, její složení je pečlivě chráněno.

Pimento je omáčka z méně pálivých chilli papriček srdčitého tvaru.

Tabasco je tekuté koření z chilli papriček, lihu, octa, červené papriky a soli.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl