Maso

Vepřové spirálky se švestkami a sýrem

vepřová panenka
anglická slanina
sušené švestky
parmazán
sůl
pepř
párátka či napichovátka

Panenku prokrojíme tak, aby vznikl tenký plát. Ten naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na potravinářskou fólii, kterou jsme předtím hustě pokladli plátky slaniny. Na okraj panenky vyskládáme dvě řady sušených švestek a vše sbalíme do pevné rolády, kterou utáhneme pomocí fólie. Roládu necháme v lednici aspoň hodinu ztuhnout a potom ji i s fólií nakrájíme ostrým nožem na plátky. Teprve potom fólii stáhneme.

Vzniklé spirálky napíchneme na párátka či bambusová napichovátka a zapečeme asi pět minut na grilu při 200 °C. Podáváme spolu s parmazánovými placičkami.

Parmazánové placičky

strouhaný parmazán

Jejich příprava je opravdu jednoduchá. Stačí dát do trouby na 180 °C plech s pečicím papírem, na který jsme nasypali do tvaru placiček v tenké vrstvě strouhaný parmazán, a do pěti minut jsou zlatavé placičky hotové.

Rady

Pokud spirálky napícháte do půlky zelí či ledového salátu, ozdobíte placičkami a svou oblíbenou bylinkou, bude výsledek skutečně dokonalý!

Anglickou slaninu můžete nahradit uzeným vepřovým bokem.

Používejte sušené švestky bez pecek.

Roládu je třeba pevně utáhnout.

Silikonový plát můžete nahradit papírem na pečení.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl