Maso

Husa na česneku a zázvoru

1 husa
cca 15 cm kořene zázvoru
3 paličky česneku
hnědý cukr
sůl
2-3 l drůbežího vývaru
jíška
pepř

Očištěnou husu propícháme tenkým nožem, potřeme zevnitř i zvenčí směsí nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku a trochy soli a cukru, a vložíme i s drůbky do pekáče. Podlijeme vývarem, přiklopíme a zvolna pečeme pod pokličkou na 130 až 140 stupňů asi 2 až 3 hodiny, dokud husa nezměkne. Poté ji vyjmeme, necháme trochu zchladnout, naporcujeme, dáme na plech a zapečeme na grilu dozlatova. Vypečenou šťávu varem zredukujeme asi na třetinu, zlehka zahustíme jíškou, případně dosolíme či dopepříme a můžeme podávat.

Pro usnadnění práce lze zázvor s česnekem rozmixovat.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl