Luštěniny a obiloviny
Ovesná kaše s ovocem

3 hrnky mléka (nebo voda a sušené mléko)
1 vanilkový lusk
cca 5 lžic medu
1,5 hrnku ovesných vloček
¼ hrnku rozinek
¼ hrnku sušených meruněk
3 žloutkyNa doplnění:
máslo
mletá skořice
med
mléko
ovoce
Vlažnou vodu smícháme se sušeným mlékem, přidáme podélně rozříznutý lusk vanilky, osladíme medem a přivedeme k varu. Poté zavaříme vločky, které jsme asi 2 hodiny nechali nabobtnat ve vlažné vodě. Až vločky změknou, vmícháme do kaše rozinky, nadrobno nakrájené sušené meruňky, vyšlehané žloutky, a můžeme podávat.
Nejlépe s kouskem másla, posypané skořicí, zakápnuté medem a mlékem, a ozdobené čerstvým ovocem.
Sušené mléko se nejlépe rozpouští ve vlažné vodě.
Vanilkový lusk před použitím podélně rozřízněte.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů