Maso
Srnčí medailonky v medové hořčici

cca 4 porce
800 g srnčího hřbetu
80 g medu
80 g hrubozrnné hořčice
250 g anglické slaniny nebo uzeného vepřového boku
olej
skořice
chilli
sůl
Med smícháme s hrubozrnnou hořčicí a olejem. Přidáme trošku skořice, podle chuti chilli a špetku soli. Do hotové směsi naložíme plátky srnčího či jiného libového masa a necháme je minimálně 2 hodiny v chladu. Pak maso dosolíme, na pánvi z obou stran opečeme a na talíři ozdobíme plátky dozlatova opražené slaniny nebo uzeného boku. Jako příloha se výborně hodí třeba opečené brambory.
Chilli přidávejte podle vlastní chuti.
Maso před naložením zbavte kostí, blan a šlach.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů