Maso

Zapečená játra

cca 4 porce

300 g jater
100 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
150 ml šlehačky
mleté nové koření
mletý zázvor
mletý kmín
mletý pepř
sůl
brusinky

Na rozehřátých kouscích slaniny postupně orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a kostky jater. Přidáme prolisovaný česnek a mleté koření, opět krátce orestujeme a teprve potom osolíme. Hotovou směs rozdělíme do gratinovacích misek, do každé přidáme kopeček šlehačky a zapečeme asi 3 minuty v troubě, rozehřáté na 220 stupňů. Podáváme s toasty a brusinkami.

Pokud játra osolíte za syrova, mohou ztvrdnout.

Gratinovací misky můžete nahradit menšími hrníčky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl