Focaccia

Focaccia je tradiční italský chléb a je to vlastně obměna pizzového těsta.
150 g hladké mouky
7 g droždí
1 lžička cukru
2 lžičky olivového oleje
200 ml vody
1 lžíce mléka
bazalka
česnek
provensálské koření
olivy
cherry rajčata
sůl
pepř
Těsto vytvoříme z hladké mouky, do které přidáme sůl, droždí, cukr, olivový olej, vlažnou vodu, mléko, čerstvou nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, provensálské koření a pepř. Důkladně promísíme a necháme hodinu až dvě kynout při pokojové teplotě. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, nalijeme ho do formy a posypeme půlkami černých a zelených oliv a cherry rajčaty. Pec nebo troubu předehřejeme na 200 stupňů a asi za 10 - 15 minut bude focaccia hotová.
Vodu přidávejte postupně a podle potřeby – každá mouka saje jinak.
Ohodnoťte tento recept: