Luštěniny a obilovinyPolévky

Švédská hrachová polévka

400 g suchého hrachu
500 g uzené vepřové krkovice
1 cibule
1 pórek
máslo
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky zázvoru
sůl
pepř

Vodu s hrachem, který jsme v ní nechali nabobtnat nejlépe přes noc, přivedeme k varu. Přidáme uzené maso a vaříme tak dlouho, dokud hrách i maso nezměknou. Maso vyjmeme, hrách rozmixujeme a dochutíme solí, majoránkou, sušeným zázvorem a pepřem. Na závěr přidáme na másle zpěněnou cibuli a pórek, a polévka je hotová. Podáváme ji s uzeným, které jsme nakrájeli na tenké plátky a ostrou hořčicí.

Hrách má vysoký obsah zinku, vitaminu B1 a vlákniny.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl