Maso

Kuřecí stehna na limetách s bylinkami

600 g kuřecích stehen
120 ml olivového oleje
2 - 4 stroužky česneku
1 lžička sušených chilli papriček
1 limeta
1 lžička černého pepře
4 větvičky čerstvého tymiánu
špetka hnědého cukru
sůl

Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže. Z olivového oleje, limetové šťávy, případně nastrouhané limetové kůry, prolisovaného česneku a koření (rozdrcených chilli papriček, pepře a lístků tymiánu) připravíme marinádu, nejpraktičtější je všechny suroviny rozmixovat. Stehna nakrájíme na větší kousky, lehce osolíme a vložíme do marinády alespoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc.

Poté je napíchneme na kovové jehly nebo špejle, namočené ve vodě, a grilujeme nebo pečeme asi 5 - 7 minut do zlatova.

Podáváme s marinovaným lilkem a batátovým pyré.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl