Maso

Plněná vepřová panenka

cca 4 porce

2 větší vepřové panenky
200 g kuřecích prsou
200 ml smetany
200 g šunky
200 g brokolice
máslo
jíška
cukr
mleté divoké koření
sůl
pepř

Panenky očistíme, rozkrojíme do tvaru obdélníku a přes fólii rozklepeme.

Pak si připravíme fáš. Rozmixované kousky kuřecích prsou a odkrojků z panenek smícháme s mletým divokým kořením, připepříme, osolíme a přidáme špetku cukru. Přilijeme smetanu a znovu vše rozmixujeme. Nakonec přimícháme kostičky šunky, kousky spařené brokolice, a můžeme se pustit do plnění.

Lesklou stranu alobalu potřeme máslem, položíme na ni plát panenky, navrstvíme na ni fáš, maso zavineme, zabalíme do alobalu, dáme do pekáče a podlijeme vodou. Zakryté pečeme při 130 stupních asi hodinu.

Poté necháme 10 minut odpočinout, vybalíme maso z alobalu, potřeme máslem a při 180 stupních zapečeme na grilu do zlatova.

Výpek slijeme, přivedeme k varu, zahustíme trochou jíšky a můžeme jím na talíři přelít panenku nakrájenou na kolečka, kterou podáváme nejlépe s kousky uvařené brokolice a kroketami.

Rady

Spařenou brokolici vložte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu.

Divoké koření obsahuje celý pepř, nové koření a bobkový list.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl