200 g ovesných vloček
350 g jablek
50 g vlašských ořechů
50 g rozinek
1 dl medu
50 g kondenzovaného mléka
150 g šlehačky
200 g malin

Nastrouhaná jablka smícháme s nasekanými ořechy a ovesnými vločkami. Přidáme rozinky, med, slazené, nebo chceme-li být skutečně zásadoví, neslazené kondenzované mléko, důkladně promícháme, překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu nejlépe do druhého dne zaležet.

Poté opatrně spojíme se šlehačkou, přistrouháme trochu čerstvého jablka, přidáme maliny, které zlehka vmícháme a můžeme podávat. Třeba ozdobené lesním ovocem a snítkou máty.

Vlašské ořechy můžete nahradit praženými lískovými. Vlašské ořechy jsou sice kalorické, ale zdravé.

Rozinky obsahují sice hodně cukru, ale také spoustu antioxidantů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl