Moučníky a cukroví

Flambovaná zmrzlina s ovocem v bílkové krustě

cca 6 porcí

6 ks piškotových plátků
6 kopečků vanilkové zmrzliny
ovoce podle chuti (jahody, kivi, ananas, banán aj.)
tuk na vymazání
cukr moučka
1 dcl vodky na flambování

Na bílkový sníh:
350 g cukru krystal
180 g bílků

Na cukrový rozvar:
350 g cukru krystal
180 ml vody

Nejprve si připravíme bílkový sníh. Polovinu cukru vyšleháme spolu s bílky do tuhého sněhu a zbytek vaříme s vodou tak dlouho, dokud nevznikne cukrový rozvar, tzv. „na silný řetěz“. Ten zašleháme do sněhu a necháme vychladit.

Kolečka vykrájená z piškotového plátku rozložíme na vymazaný plech, na ně dáme kousky ovoce a zmrzlinu. Vše zastříkáme bílkovou pěnou, pocukrujeme a zprudka asi čtyři minuty zapečeme v troubě. Dezert servírujeme ozdobený ovocem, přelitý hořící vodkou.

Banán po oloupání hnědne, zpracujte ho co nejrychleji.

Na druhu zmrzliny nezáleží, použijte tu, kterou máte rádi.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl