Flambované medailonky ze tří druhů masa

hovězí svíčková
jalovec
ginkuřecí prsíčka
kari
koňak (nebo kvalitní rum)
rozinkyvepřová panenka
černý pepř
slivovice
sušené švestkychilli papričky
olej
uzený bok na plátky
slanina
sůl
Hovězí, kuřecí a vepřové maso nakrájíme na plátky.
Hovězí naložíme do rozmixovaného jalovce s olejem a zakápneme trochou ginu.
Na kuřecí použijeme kari s olejem a koňak.
Na na vepřové maso pepř s olejem a slivovici.
Máme-li rádi pikantní chuť, můžeme do kterékoli marinády přidat i chilli.
Poté maso obtočíme plátky slaniny, spíchneme jehličkou, případně bambusovým párátkem a zastříkneme alkoholem. Hovězí ginem, kuřecí koňakem a vepřovou panenku slivovicí. Až se maso zaleží, osolíme ho a krátce z obou stran opečeme.
Mezitím si na třech pánvích rozehřejeme na kousky nakrájenou slaninu. Do první přidáme švestky a vepřovou panenku, do druhé rozinky a kuřecí prsa a do třetí celý jalovec s hovězí svíčkovou. Až se maso začne opékat, zalijeme ho příslušným alkoholem, necháme chvíli prohřát, poté pánev nakloníme, zapálíme, krátce oflambujeme a servírujeme ještě hořící!
Ohodnoťte tento recept: