Moučníky a cukrovíOvocná jídla

Restované banány s vanilkovou omáčkou

8 banánů
250 g hladké mouky
250 g cukru moučky
2 vejce
620 ml kondenzovaného mléka
olej
200 ml medu
špetka skořice
plátky mandlí

Těstíčko z mouky, cukru, vajec a kondenzovaného mléka necháme asi půl hodiny odležet, a potom v něm obalujeme půlky banánů, které ihned smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Podáváme je přelité rozehřátým medem, do kterého jsme přimíchali trochu skořice, ozdobené praženými plátky mandlí a doplněné vanilkovou omáčkou s tamarindem.

Vanilková omáčka

250 ml smetany
cukr krupice dle chuti
vanilkový lusk
1 lžíce tamarindového dužiny
2 žloutky

Smetanu s vanilkou a cukrem přivedeme k varu, přidáme oloupaný a vypeckovaný tamarind, provaříme a na závěr zahustíme vyšlehanými žloutky s trochou cukru. Tamarind lze nahradit mangem nakrájeným na drobné kousky.

Osmažené banány pokládejte na ubrousek - nasaje přebytečný tuk.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl