Čokoládový krém s chilli

250 ml smetany
340 g čokolády
cukr krystal
voda
chilli papričky
5 g želatiny
500 ml šlehačky
(tabasco)
Smetanu přivedeme k varu a postupně ji důkladně zašleháme do rozpuštěné čokolády, až vytvoříme hladkou hmotu. Tu ochutíme cukrovým rozvarem s nadrobno nakrájenými chilli papričkami zbavenými semínek, které jsme v rozvaru krátce povařili a případně kapkou tabasca. Do čokoládové směsi přidáme ještě rozpuštěnou želatinu, vše dobře promícháme a až teplota směsi klesne na 35 až 40 stupňů, velmi opatrně ji smícháme s ušlehanou smetanou. Hotový krém podáváme ve skleničkách na aperitiv a ozdobíme proužky chilli papriček z cukrového rozvaru a čokoládovými placičkami.
Čokoládové placičky
čokoláda
pomerančová kůra
mletá káva
sůl
Na přípravu budeme potřebovat rozpuštěnou čokoládu, do které vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku mleté kávy a soli. Hmotu pak v požadovaném tvaru roztíráme na silikonovou podložku nebo pečicí papír a necháme ztuhnout.
Rady
Míchejte krém velmi opatrně, aby šlehačka zůstala „nadýchaná“.
Silikonový plát lze nahradit papírem na pečení.
Cukrový rozvar s chilli papričkami nevaříme dlouho, aby příliš nezhoustl.
Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum. Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce.
Ohodnoťte tento recept: