Hovězí nudličky s pikantní zeleninou


600 g hovězí roštěné
sušené chilli
3 stroužky česneku
1 limeta
2 lžíce bramborového škrobu
300 g paprik
100 g pórku
100 g fazolí
100 g kukuřice
2 chilli papričky
5 lžic sterilovaných rajčat
2–3 dcl hovězího vývaru
olej
tabasco
sůl
Maso nakrájené na nudličky ochutíme trochou chilli, drceným česnekem a nastrouhanou kůrou z limety. Promícháme a necháme asi půl hodiny v teple odležet.
Pak maso smícháme se škrobem, zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji a dáme bokem. Ve výpeku opražíme kousky různobarevných paprik, přidáme nakrájený pórek, fazole, kukuřici, nadrobno nakrájené chilli papričky, rajčata a zalijeme trochou vývaru.
Krátce povaříme, vrátíme zpět opečené maso, promícháme a na závěr dochutíme solí a tabascem.
Podáváme s tortillami, které prohřejeme podle návodu výrobce, a uvařenými a opečenými kukuřičnými klasy.
Rady
Maso zbavte šlach a tuku.
Použijte různé druhy fazolí, buď vařené nebo sterilované.
Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum. Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce. Silné pálení v ústech zmírní mléko, jogurt nebo sýr.
Ohodnoťte tento recept: