Salát à la Mexiko


400 g fazolí
200 g zelených fazolek
4 rajčata
2 jarní cibulky
1 avokádo
400 g tuňáka
1 chilli paprička
Vařené nebo sterilované fazole smícháme se sterilovanými zelenými fazolkami, nakrájenými rajčaty, cibulkou, na kostičky nakrájeným avokádem, kousky tuňáka a nasekanou chilli papričkou.
Zálivka
olivový olej
limetová šťáva
tabasco
sůl
pepř
Zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme podle vlastní chuti z olivového oleje, limetové šťávy, soli, tabasca a pepře.
Rady
Fazole do sebe natáhnou sůl i koření, proto ani jedním nešetřete.
Zelené fazolky můžeme použít i mražené nebo čerstvé, které spaříme nebo krátce povaříme.
Na salát použijeme méně ztralé avokádo, aby se lépe krájelo.
Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum. Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce.
Ohodnoťte tento recept: