Saláty

Salát à la Mexiko

400 g fazolí
200 g zelených fazolek
4 rajčata
2 jarní cibulky
1 avokádo
400 g tuňáka
1 chilli paprička

Vařené nebo sterilované fazole smícháme se sterilovanými zelenými fazolkami, nakrájenými rajčaty, cibulkou, na kostičky nakrájeným avokádem, kousky tuňáka a nasekanou chilli papričkou.

Zálivka

olivový olej
limetová šťáva
tabasco
sůl
pepř

Zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme podle vlastní chuti z olivového oleje, limetové šťávy, soli, tabasca a pepře.

Rady

Fazole do sebe natáhnou sůl i koření, proto ani jedním nešetřete.

Zelené fazolky můžeme použít i mražené nebo čerstvé, které spaříme nebo krátce povaříme.

Na salát použijeme méně ztralé avokádo, aby se lépe krájelo.

Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum. Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl