Tříbarevná variace na zeppole

20 – 30 porcí
Těsto
250 g hladké mouky
0,5 l vody
200 g másla
7 vajec
Do vroucí vody vložíme máslo. Až se rozpustí a začne vřít, přisypeme mouku. Za stálého míchání ji orestujeme tak, aby dno hrnce zůstalo bílé. Tento základ vychladíme zhruba na teplotu lidského těla, postupně do něj vmícháme vejce a z hotového těsta děláme pomocí dvou polévkových lžic noky. Ty pokropíme zlehka vodou a pečeme při dvou stech až 220 stupních zhruba 10 – 15 minut do zlatova.
Náplň
250 g ricotty
cukr moučka dle chuti
150 ml šlehačky
čokoláda dle chuti
1 limeta
Rozmícháme ricottu, dochutíme ji cukrem, nastrouhanou čokoládou a nastrouhanou kůrou z limety, a na závěr zlehka vmícháme šlehačku. Pokud krém ihned nepoužijeme, dáme ho do lednice.
Dokončení
jahody
borůvky
kandovaná pomerančová kůra
karamelová poleva
čokoláda
bílá čokoláda
cukr moučka
máta
Upečené a vychlazené zeppole podélně nakrojíme a naplníme krémem. Praktické je použít cukrářský sáček. Ozdobíme ovocem, kandovanou kůrou, polevou z karamelu, tmavou a bílou čokoládou, moučkovým cukrem, snítkou máty – prostě fantazii se meze nekladou!
Rady
Nemáte-li silikonovou podložku, použijte papír na pečení nebo plech důkladně vymažte tukem.
Zbude-li vám těsto, můžete ho v mikrotenovém sáčku zamrazit.
Limety před použitím důkladně opláchněte.
Šlehačku vmíchávejte velmi zlehka. Poznámka:
Ricotta je italský sýr podobný českému tvarohu, má nízký obsah tuku.
Ohodnoťte tento recept: