Maso

Kuřecí, vepřová a hovězí rolka s červenou řepou s karotkou a šalotkové brambory

Kuřecí rolka

2 kuřecí prsíčka
100 g listového špenátu
50 g másla
bílý pepř
sůl

Prsíčka rozkrojíme na co největší plátek a rozklepeme. Na stůl rozvineme alobal lesklou stranou nahoru, potřeme jej rozpuštěným máslem a položíme na něj rozklepaný plát masa. Ten opepříme, osolíme, poklademe listovým špenátem, stočíme rolku, kterou zabalíme do alobalu.

Při přípravě kuřecí rolky můžete použít i mražený listový špenát.

Vepřová rolka

2 plátky vepřové kotlety
50 g másla
4 plátky uzeného boku
2 stroužky česneku
pepř
sůl

Vepřovou kotletu přes fólii rozklepeme a opět položíme na alobal potřený máslem. Maso osolíme, opepříme, potřeme česnekem, poklademe plátky uzeného boku a můžeme stočit.

U přípravy vepřové rolky můžete uzený bok nahradit anglickou slaninou.

Hovězí rolka

2 plátky hovězí roštěné
2 vejce
50 g másla
½ cibule
1 lžička škrobu
pažitka
pepř
sůl

Třetí rolku připravíme z rozklepané hovězí roštěné. I tu osolíme, opepříme a navrstvíme na ni míchaná vajíčka na cibulce, do kterých jsme po zchladnutí přimíchali nasekanou pažitku a trochu škrobu.

Rolády pečeme asi na 175 stupňů necelou půlhodinu. mezitím si můžeme připravit přílohu.

Červená řepa s karotkou:

250 g červené řepy
250 g karotky
50 g másla
cukr
anýz
bílý pepř
sůl
(ocet)

Syrovou červenou řepu nastrouháme a krátce orestujeme na másle. Přidáme nastrouhanou čerstvou karotku, trochu anýzu, který rozemneme v dlaních, špetku cukru a vše podusíme pod pokličkou do měkka. Na závěr dochutíme solí, pepřem, cukrem, popřípadě i kapkou octa, a podáváme se šťouchanými šalotkovými bramborami.

Šalotkové brambory

1 kg brambor
250 g šalotky
250 g másla
250 ml drůbežího vývaru
sůl
pepř

Na másle orestujeme do růžova najemno nakrájenou šalotku, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu, přidáme ve slupce uvařené a oloupané brambory a přiklopíme pokličkou. Necháme prohřát a po té rozšťoucháme, dochutíme solí a pepřem.

Rolky krájíme na plátky a servírujeme podle vlastní fantazie s přílohami.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl